fredag den 18. januar 2013

Strikket pandebånd med opskrift DIY

De sidste 2 vintre har jeg brugt min gode sorte strikkede hue, som jeg har købt i Nørgaard på Strøget, huen er dejlig og varm, men jeg var også temmelig træt af at se på den.
Derfor satte jeg mig for, at strikke et pandebånd i går eftermiddags. Opskriften har jeg selv fundet på, efter at have prøvet lidt forskellige maskeantal.


Mit pandebånd er strikket i perlestrik, med noget garn jeg havde på lager, 'essentials alpaca' fra Rico design. Kvaliteten er 50% alpaka og 50% highland uld, så det er både varmt blødt og let. Det tog kun et par timer at strikke pandebåndet, så det er et hurtigt og simpelt projekt at gå i gang med, også selv om man er nybegynder.


Opskrift på pandebånd:
Materialer: strikkepinde str. 5 og lækkert garn som passer til pindestørrelsen.

Slå 17 masker op med pinde nr. 5. Strik 1 ret og 1 vrang pinden ud, sådan fortsætter du på alle pindene indtil pandebåndet har den ønskede længde, mit pandebånd er 49cm. Du skal huske, at strik giver sig, når du har gået lidt med det, så det må ikke være for løst. Luk de 17 masker løs af og sy pandebåndet sammen til i rør, så det bliver et pandebånd.

Slå 7 masker op med pinde nr. 5 og strik 1 ret og en vrang pinden ud, sådan fortsætter du på alle pindene indtil 'snippen' måler 11 cm. Luk løst af.
'Snippen' skal nu monteres på pandebåndet. Gør det hen over den syning, hvor pandebåndet blev lukket sammen. Sy snippen sammen på bagsiden af pandebåndet og hæft med et par sting, så den ikke kommer til at glide rundt.
Vupti! Så er der varme ører!

Opdatering, jeg har også lavet en opskift i børnestørrelse i retstrik på pind 6, du kan finde den lige her!

8 kommentarer:

 1. skal snart igang med at strikke det den ser god og varm ud så håber på det bedste

  SvarSlet
  Svar
  1. Held og lykke med projektet :)

   Slet
 2. Strikkede pandebåndet i går. Super nemt, og med perfekt resultat. Jeg slog dog kun 15 masker op, men strikkede også i garn beregnet til pind 7. Så det forklarer måske, at det blev for bredt med 17 masker. Tak for inspirationen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kunne blive inspireret :) Ja, med tykkere garn er man nødt til at slå lidt færre masker op. Håber at du kan holde ørerne varme ;)

   Slet
 3. Tak for inspirationen. Det er ved at være længe siden jeg sidst har strikket, så det var dejligt at det var så lige til at gå til. Håber det er okay at jeg har linket til dit indlæg på min egen (ret nye) blog

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej! Hvor er det bare et fint pandebånd du har strikket! Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften, og hvor er det dejligt for dig, at du er kommet i gang med at strikke igen :)

   Slet
 4. Har netop strikket dette i dag, og det tog kun et par timer. Tak for inspirationen 😊 min datter på 5år bliver meget begejstret når hun vågner i morgen 😁

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, jeg håber det bragte lykke!

   Slet

Du er velkommen til at skrive en kommentar, det gør mig så glad!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...