År efter år laver jeg rabarbersaft, for jeg har så mange rabarber i haven, og selv om jeg deler ud til højre og venstre, er der stadigvæk mange.
Det er nemt og hyggeligt at lave rabarbersaft, især sammen med børn, her kommer min nemme opskrift på den dejligste lyserøde saft.
Du skal bruge:
500 g rabarber
Saften af 1 citron
1 l vand
250 g rørsukker
Evt Atamon, hvis saften skal gemmes i længere tid.
Skær rabarberne i skiver og kom dem i en gryde, tilsæt sukker, citronsaft og vand. Lad det koge til rabarberne er møre, ca 10 min.
Sluk for blusset og lad saften afkøle inden du sigter den og derefter hælder den gennem et klæde.
Hvis du skal gemme saften i længere tid end 1 uge, skal du koge saften op igen, og derefter hælde den på skoldede flasker skyllet med Atamon.
Jeg har tidligere lavet et indlæg om rabarbersaft, der er lidt flere billeder, og du kan læse det lige her!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Du er velkommen til at skrive en kommentar, det gør mig så glad!