søndag den 31. januar 2016

Stempelkandevarmer af genbrug DIY

Jeg har lavet en fin orange-rød varmer til min stempelkande af en firkant fra et gammelt kludetæppe og en trøje købt i genbrugsbutikken. Det var virkelig simpelt, så her kommer en lille DIY på hvordan jeg gjorde.

Kludetæppet var stort og samlet af en masse forskelligfarvede firkanter. Jeg skilte det ad foldede lappen på midten og gav den en ordentlig omgang med dampstrygejernet. 
Derefter pillede jeg tre knapper af trøjen, som var de fineste små hæklede nogen af slagsen. 
Knapperne blev placeret så de passede til kandens hank og derefter syede jeg rundt i kanten, så lappen forblev foldet. Derefter tog jeg en rest elastik og syede øjer som passede til knapperne.


Og om lidt er kaffen klar.

Opdateringen: Jeg har lavet endnu en stempelkandevarmer af en lap fra kludetæppet, du kan se den lige her!

fredag den 29. januar 2016

Det første tegn på forår

Midt i mellem visne blade er der dukket forårstegn op, der er Erantis i min have!

''

lørdag den 23. januar 2016

Byg en lygte af sne DIY

Det har været det dejligste snevejr det sidste lange stykke tid. I dag kom tøvejret og dermed det perfekte sneboldevejr. Derfor har vi lavet den fineste lygte af snebolde, som lyser op på terrassen og kan ses inde fra stuen.
Man skal bruge en god stak snebolde og så ellers bare bygge op i en cirkel indtil man er tilfreds med højden, det er vigtigt at bygge lige op, så varmen fra fyrfadslyset ikke får sneen til at smelte og dermed drypper vand ned i lyset, så det går ud.
Her er min og børnenes udgave både fra oven og fra siden.
God fornøjelse!

Langsomme luffer


Arne og Carlos bliver strikket langsomt, er træt af at opskriften er så mangelfuld, men snart er den første i hus, så venter nummer to bare. Jeg har valgt at strikke skaftet lidt længere end angivet i opskriften, synes det er rart nå håndleddet er dækket godt i kulden.



Du kan finde opskriften nederst i et af mine seneste indlæg, ved at følge linket her!

fredag den 15. januar 2016

Opskrift på marmelade med ananaskirsebær

Har du lige en lille portion ananaskirsebær også kaldet physalis i overskud, som du ikke ved hvad du skal stille op med, så kommer der her en meget nem og hurtig opskrift på en sød og mild marmelade.


Du skal bruge:
250 g ananaskirsebær
saft fra en kvart citron
1 dl. vand
2 dl.sukker
En halv tsk. Melatin til at give konsistens til marmeladen
Atamon til at skylle glasset med

Sådan gør du:
Halver bærrene. Kog dem sammen med vand og citronsaft. Lad dem koge møre i ca. 5 min. ved middelvarme. Tilsæt sukker og Melatin og kog videre til sukkeret er opløst.
Imens marmeladen er brandvarm hældes den på et skoldet og Atamon-skyllet glas.


Farven er virkelig imponerende, og de små lette kerner fra frugterne svæver fint rundt inde i glasset. Nå ja, også smager det godt!

onsdag den 13. januar 2016

Arne og Carlos luffer

Arne og Carlos-lufferne er kommet på pindene, og jeg holder tungen lige i munden imens jeg strikker et norsk mønster. Opskriften er desværre temmelig mangelfuld, så jeg må gætte mig lidt frem til tommelfingerkile, men mon ikke det går, jeg har jo prøvet at strikke luffer mange gange før. 
Det er sjovt med mønsteret og en genial måde at få brugt rester på.


                                  

Hvis du har fået lyst til at strikke de samme luffer, så kan du finde opskrift og diagram lige her!

onsdag den 6. januar 2016

Luffer på pinden og link til opskrift

Jeg har børneluffer på pindene, igen! Jeg strikker efter en opskrift fra Garnstudio du finder den her! De bliver strikket i en rest strømpegarn. Opskriften er nem at gå til, især når man vælger ikke at strikke mønster. Det er en god opskrift, som kan ændres ud i der uendelige. Det er skønt med gode basisopskrifter, som bare virker!

Jeg har planer om at det næste par skal være til mig selv, jeg har fundet en fin Arne og Carlos-opskrift på luffer på Hendes Verdens hjemmeside. De må bestemt prøves af, farverne er jo alt for skønne!



søndag den 3. januar 2016

Opskrift på pandebånd til børn DIY

Det er blæsende og koldt i dag. Så jeg har haft gang i strikkepindene. Måske har du også lyst til at strikke et hurtigt og nemt projekt? 


Her kommer en opskrift, den passer til mange aldre, det er afprøvet på min søn på 4 år, min datter på 8 år og min veninde der er over 30 år og som har et lille hoved. 
Jeg nåede iøvrigt at fange pandebåndet i en sjælden solstribe, da jeg skulle tage et billede af det.


Jeg har haft tid til at strikke et pandebånd til min 8-årige datter. Det tager ikke lang tid, jeg havde en rest temmelig chunky koksgråt uldgarn, som jeg har slået 14m op på pind nr. 6. Jeg har strikket ret indtil der var 40 riller eller 44 cm langt (det er en fordel at måle efter på modtageren af pandebåndet, husk at strik giver sig, så det må endelig ikke blive for langt). Så har jeg lukket af og syet pandebådet sammen til en ring. Henover lukningen har jeg strikket et lille bånd. Her har jeg slået 5m op på pind nr. 6 og strikket det der er 10 riller, så har jeg syet det lille bånd sammen til en ring henover pandebåndet, så det får en fin lukning i panden.
Jeg har tidligere lagt en opskrift ud på et pandebånd i perlestrik i voksenstørrelse på pind nr. 5, du kan finde det lige her!

lørdag den 2. januar 2016

Hjelm med pelskvast

Jeg har strikket en babyhjelm i en rest uld jeg havde på lager. Pelskvasten har jeg også selv lavet, det er temmelig nemt og økonomisk at lave en kvast selv. Jeg fandt et stykke imiteret rævepels i Stof og Stil, som jeg i hånden har syet om til en kvast. Jeg feestylede mig igennem projektet, men de har en vejledning på hjemmesiden, der er ganske gratis, du kan finde den her.


Hjelmen er strikket efter en opskrift fra Garnstudio, og den er dejlig nem at gå til, du kan finde opskriften her. Jeg har strikket efter opskriften flere gange og undlader at strikke den to-farvet.
Bindebåndet er en "hestetømme", jeg elsker den finish det giver til strikkeprojektet.

Bloggen vågner igen!

Det er blevet tid til at komme i gang med at blogge igen. 
Velkommen tilbage til jer der har kigget forbi før og velkommen tilbage til nye. Husk at I altid at velkomne til at smide en kommentar, det gør mig så glad at vide, at der er nogen der læser med.
Der er sket meget siden sidst, jeg har fået syet en masse, strikket en del, gjort gode genbrugsfund og lavet tonsvis af mad. Nu vil jeg i gang med at vise det frem.
Stay tuned!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...