onsdag den 28. marts 2012

Påskekurv af Hama-perler

I den lokale genbrug fandt jeg en fin lille påskekurv, som er lavet af Hama-perler. Kurven er dejlig brun med gule kyllinger, lige til at blive i påskehumør af.


Kurven har jeg fyldt med chokoladeæg, men allerede kort tid efter at billedet blev taget, er noget af kurvens indhold blevet spist.


Det er en super fin detalje, at hanken har små blomster. Måske er nogen af jer blevet inspireret af mit lille stykke Hama-kunst, og har fået lyst til selv at lave kurv til påskeæg?

mandag den 26. marts 2012

Skønne gule sager


Gul gør mig så glad. I dag har jeg købt den skønneste gule ranunkel, som står og lyser op i stuen. Ranunkler er så smukke, med deres kuglerunde knopper, som når de åbner sig og folder sig ud, bliver til de fineste blomster.
Jeg har sat den smukke blomst i en af min Bjørn Wiinblad urtepotteskjulere, skønt ser det ud.


Jeg er også startet på et nyt vendestrikprojekt. Som jeg tidligere har skrevet, så har jeg næsten altid gang i noget vendestrik, fordi det man kun skal strikke ret, og derfor er det er perfekt strikketøj at tage med overalt.
Denne gang skal strikketøjet ende med at blive til en karrygul babybluse. Blusen strikker jeg i 100% bomuld, da den skal bruges til en forårsbaby.
Opskriften er som altid fra Hanne Meedoms skønne strikkebog "Vendestrik".

torsdag den 22. marts 2012

Fin buket

Hele vores græsplæne er fyldt med krokus i forskellige farver. Min datter har været flittig og plukket den skønneste buket. Det er lige til at blive i godt humør af.


 
Håber at I alle sammen nyder denne skønne forårsdag!

onsdag den 21. marts 2012

Grøn babyvest færdig

Så er min grønne babyvest blevet helt færdig. Jeg synes desværre ikke den er blevet så fin som de andre jeg har stikket tidligere, jeg tror det har noget at gøre med garnets kvalitet. Den er ligesom ikke blevet helt lige så jævn i strikken. Men jeg håber at vesten bliver fin efter en vask. Og derved retter sig lidt. Så nu er den lagt i vasketøjskurven.


Uanset resultatet, så kommer vesten til at blive brugt, for det er den skønneste og gladest grønne farve.

mandag den 19. marts 2012

Hønsestrikket babytæppe fortsat

Jeg strikker løs på mit barnevognstæppe, med det går ikke så hurtigt som jeg håbede, fordi jeg også har haft arbejdet på et par ufærdige projekter, som jeg har haft liggende. Men jeg har da fået strikket en smule. Det er blevet til et mandetegn og en række grå får.



Det er første gang jeg prøver at hønsestrikke får, så de tog mig lidt tid at lave. Jeg fik ideen til at lave en række med får, da jeg kiggede i en bog jeg havde lånt på biblioteket, jeg har dog redigeret bogens diagram kraftigt. Så på en måde er fåret blevet mit helt eget.

 

torsdag den 15. marts 2012

Ny taske

Jeg har anskaffet mig en ny taske. Ikke sådan en taske i god gammeldags forstand, det er nærmere en blanding mellem en kurv og en taske, det er ihvertfald sådan jeg har tænkt mig at bruge den - som en kurv der kan bæres rundt i husets mange rum. Selvfølgelig bliver tasken brugt til strikketøjet.


 
Med sådan en taske har jeg altid strikketøj, målebånd, diagrammer, garn og saks samlet og lige ved hånden.

tirsdag den 13. marts 2012

Hønsestrikket babytæppe på vej

Jeg har bestemt mig for at lillebror skal have et hønsestrikket babytæppe, måske til at bruge i barnevognen over dynen. Derfor gik jeg igang med det store projekt i går.
Jeg er ikke kommet særlig langt, det er kun blevet til en halv mariehøne indtil videre. Jeg har slået 200 masker op på pind nummer 4. Jeg strikker i uldgarn og har planer om at sætte tyndt bomuldsstof på bagsiden.


Jeg har fundet mine forskellige uldgarner frem, som egner sig til hønsestrik. Så er det bare at vælge motiver og farver.



Som inspiration til motiver har jeg fundet mine hønsestrikbøger frem. Desuden tegner jeg selv mønstre, hvis der er et motiv jeg ikke lige har et diagram til.


Her i provinsen er det dejligt solskinsvejr i dag. Derfor blev jeg så glad, da jeg så forsiden på bogen Hønsestrik 3. For det er vist også to forårsglade damer i hønsestrikkede kjoler.


lørdag den 10. marts 2012

Babystrik #2

Der bliver fortsat strikket for fuld fart i det lille hjem. Det er en fornøjelse når det går stærkt, og det gør det, når man strikker ting til en lille baby.
Jeg har også præsteret at få hård hud på spidsen af min ene pegefinger, det må være tegn på, at der virkelig bliver strikket igennem.

Jeg er blevet helt færdig med at strikke denne fine brune cardigan, som jeg har vist løbende på bloggen.

Det er første gang jeg har kastet mig ud i at strikke struktur, og det var egentlig i så besværligt.


Det næste projekt jeg har kastet mig over er endnu en babyvest. Denne gang i en frisk forårsgrøn farve. Jeg har snart haft strikket efter dette mønster mange gange, så det er lige før jeg kan opskriften i hovedet. Det gør heldigvis ikke vesten mindre fin.
Denne gang strikker jeg den i bomuld på pind 3.


En lille ændring i forhold til tidligere veste er, at denne her ikke har en retstrikket kant forneden. Jeg har valgt at strikke rib helt fra starten, for at give den et lidt andet udtryk. Man må jo prøve lidt nyt engang imellem.

torsdag den 8. marts 2012

Strik i anledning af kvindernes kampdag

Hvad er mere passende end at hønsestrikke et kvindetegn på kvindernes internationale kampdag? Jeg har strikket kvindetegnet mange gang, og det bliver så fint hver gang. Så her er mit diagram lige til at låne.


Jeg har blandt andet brugt kvindetegnet på et par hønsestrikkede babybukser, som blev foræret til den sødeste lille babypige.


God fornøjelse med strikkepindene.

onsdag den 7. marts 2012

Babycardigan

Jeg er godt i gang med at strikke en cardigan til lillebror. Jeg er lige nu i gang med den sidste del, nemlig ærme nummer 2. Når det er færdigt mangler der blot montering og knapper.

I går så projektet sådan her ud:


Knapperne har jeg lagt på, for at kunne se hvor knaphullerne skulle være.
Jeg regner med at bliver helt færdig i løbet af de næste par dage.

Lige nu er jeg i tænkeboks, og overvejer hvad det næste babystrikkeprojekt skal være, måske en vest mere eller en djævlehue?

søndag den 4. marts 2012

Babystrikkerier

Jeg strikker babyting, så jeg er helt blå i hovedet. Jeg er næsten lige blevet færdig med et par babysokker - eller sokkevanter, som de kalder dem i bogen "Blød Begyndelse", hvor jeg har fundet opskriften.


Det er sokker strikket på 2 pinde og uden hæl, så det er i princippet bare et langt ribrør med tå. Jeg har en forventning om, at de sidder rigtig godt fast på små livlige babyfødder.


Det næste projekt jeg har kastet mig over er en cardigan, som også er en opskrift jeg har fundet i "Blød Begyndelse".


I skrivende stund har jeg færdiggjort ryggen, og er ved at strikke det ene forstykke. Jeg strikker i en meget blød babyuld, for jeg har tænkt mig, at trøjen skal kunne bruges som en jakke i barnevognen. 


Jeg strikker efter en rimelig simpel mønsterrapport, så det kommer en fin struktur på den færdige trøje. 

fredag den 2. marts 2012

Strikkepinde på plads

Jeg har interesseret mig for strik siden jeg var teenager, og det har resulteret i, at jeg gennem tidens løb, har arvet spandevis af strikkepinde. De har indtil videre ligget i en skuffe og rodet rundt, hvor det har været helt umuligt at finde et sæt. Men endelig har jeg fået gjort noget ved den uoverskuelige bunke af strømpepinde, rundpinde, hæklenåle og jumperpinde.


 
Strikkepindene er blevet sat op i forskellige dåser, som alligevel stod og var tomme på mit syværelse, de er blevet delt ind, så de tynde pinde, hæklenåle, strømpepindene, de tykke pinde og hjælpenålene (eller hvad de hedder) står for sig. Så nu er det bestemt nemmere at finde et par.



Men hold fast hvor er der stadigvæk mange!
Rundpindene har jeg lagt ned i en stor gammel dåse, og når man skal bruge sådan en, må man have målebåndet frem, for at finde den rette længde.

 
Strikkepindene er sat ned i fine gamle beholdere, der er dåser, en sparebøsse og en marmeladekrukke. Det var tilfældigvis dem der stod på syværelset og var ubrugte, så de er temmelig forskellige i deres udtryk, men fint ser det ud, og pludselig blev det lidt nemmere at starte et nyt strikkeprojekt.

torsdag den 1. marts 2012

Strikvest færdig og skøn strikkebog


Jeg er blevet færdig med den brune strikvest i rib, og jeg er blevet meget tilfreds med resultatet. Det sidste jeg gør, er at sy knapperne i, og det giver en rigtig fin finish og en god tilfredshedsfornemmelse, når man ser sit færdige arbejde.
.

Vesten er strikket i 100% bomuld, fordi den skal bruges til en forårsbaby. Den har små perlemorsknapper. Både garn og knapper er fra en genbrugsbutik, så samlet set, har vesten kostet 6kr. i materialer, det er da en pris der er til at forstå.


Og nu til noget mere om strik.

Jeg har lånt den fineste strikkebog på biblioteket, der er rigtig mange lækre modeller i den, og bogen er velskrevet. Jeg synes ikke forsiden  helt afspejler bogen kvalitet, men når man åbner bogen, kommer der de skønneste strikkede modeller frem. Bogen hedder "Blød begyndelse - strik til babyen" og er skrevet at May B. Langhelle i 2007 fra forlaget Klematis. Måske kan man også låne den på dit lokale bibliotek?
Der står desværre meget tydeligt i bogen, at man ikke må gengive billeder fra den, så derfor kan jeg ikke vise jer billeder fra den.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...