onsdag den 31. august 2011

Pinocchio

Se lige ham her den lille fine fyr. Det er den fineste Pinocchio-dukke jeg har set, den bor hos min veninde.



Vupti! Et lille tryk på maven og hans næse bliver lang, det er da så fint som det overhovedet kan blive.



tirsdag den 30. august 2011

Babylopper

På vej hjem fra arbejde stoppede jeg ved en genbrug. Jeg ledte i virkeligheden efter et sæt ekstra regntøj til min søn, men det endte med at jeg kom hjem med lidt babylopper i stedet. Heldigvis har min veninde en lille pige, som kan få glæde af de fine ting.

Dagens bedste fund må være den lille legeelefant. Tror den får plads på en hylde i gæsteværelset. Synes designet er så fint.




Det blev til 2 funky 80'er natdragter med fødder.




Desuden blev det til juniorsengetøj med Rasumus Klump, alle på matriklen holder af den lille fyr, som elsker pandekager (sådan en trang til pandekager, er jo til at forstå).
Synes også at Pildskaden og Gøje er sådan nogen fine og sjove figurer.




søndag den 28. august 2011

Herlig søndag

Søndagen har budt på æbler, kaffe og krea.
Æblerne først: der er blevet plukket æbler med en brugt frugtplukker, og mums hvor er de gode. De æbler der har stød eller orm bliver til most, resten bliver brugt til tærte og ellers spist au naturale.




Dagens høst - en kasse lækre grønne æbler med røde kinder




Vi har et kæmpe Fillipa-æbletræ midt i haven - det er jo guld værd!





Dernæst mit lille kreaprojekt. Det er blevet til sådan en dims som man hænger ved puslebordet, så man lige har plads til klude og et par bleer. Det er bestillingsarbejde, og den er til min veninde, som har den sødeste lille baby-pige.





lørdag den 27. august 2011

Ny Bambi

Jeg er åbenbart helt vild med bambier, der er bliver nemlig sjovt nok ved at ryge nye bambier med hjem fra div. genbrugser. Mit sidste nye fund er den her lille fyr. Jeg synes den super fin, særligt pga. den røde butterfly, og de store bambiøjne. På siden står der Jelling. Senere skal jeg nok vise jer alle medlemmerne i min bambifamilie.

fredag den 26. august 2011

Hvorfor uglen i hulen?




På min venindes hylde bor der en ugle, den er købt fra helt ny og den er fra Brio. Den er simpelthen så fin.



Den står på en hylde, så den fint kan skue ud over hele stuen.

En lille fyr med fire ben




Min datter fandt et lille fint firben i haven i dag. Vi har mange kryb og kravl i haven. Særlig tudser er nemme at finde, firben ser vi af og til. Så min datter var meget glad for at have fundet sådan et fint eksemplar. Hr. Firben blev selvfølgelig sluppet fri efter billederne var taget.





torsdag den 25. august 2011

Bogstaver - mange bogstaver

Da jeg aflevrede min søn i sfo i morges, var der foran en af børnehaveklasserne tegnet et hav af bogstaver på en masse fliser (billedet her viser kun en lille brøkdel af dem).
Jeg belv så glad, da jeg så de fine og skæve bogstaver i forskellige farver.

onsdag den 24. august 2011

Havens frugter

Ungerne og jeg har plukket brombær i haven her til eftermiddag. Nede bag i haven er der fuld af de skønneste brombær. Mums de smager godt.



De lækre bær blev selvfølgelig serveret i den nye skål fra Kronjyden, den passer perfekt til brombær.




Loppefund

Jeg har været et smut i den lokale genbrug, her fandt jeg en kop/skål og en stentøjsgryde med træhåndtag. Begge er fra Turi-design, stellet hedder Astrid.



Synes Turi-designs motiver er så fine.



Jeg fandt også lidt forskelligt fra Kronjyden. En lille blå skål med øre, dekoreret med det fine blomstermotiv.



I det brune Kronjyden med bladmønster, fandt jeg fire æggebære, som jeg har tænkt også kan bruges som vase til de små buketter børnene plukker.
Jeg fandt også en smørskål uden låg, men til fem kroner er det jo umuligt at lade den stå. Og jeg synes sagtens den bare kan bruges som skål.




En lille latte tak!




Det er blevet tid til en latte og lidt strik, det er dejligt når man har mulighed for at starte dagen stille og roligt.
Mit strikkeprojekt går langsomt, jeg har simpelthen så meget at se til, burde egentlig lave en masse praktisk, men jeg tager lige en lille latte først.

mandag den 22. august 2011

Vendestrik på vej



Jeg er lige gået igang med et nyt vendstrik-projekt. Det skulle gerne ende med blusen ovenfor. Billedet er lånt i bogen 'Vendestrik #2' skrevet af Hanne Meedom.
Hanne Meedom har skrevet 2 bøger om emnet, og de er virkelig fine, med flotte billeder, logiske instruktioner og illustrationer.
Hvis du ikke kender til vendestrik, så køb bøgerne, de er fantastiske.
Når man vendestrikker, strikker man sidelæns, og næsten hele strikketøjet hænger sammen, så monteringen er dejlig nem.
En vigtig detalje er, at man kun strikker ret når man vendestrikker, det kan næsten ikke være bedre.
Kig i på Meedoms hjemmeside www.vingefang.dk, her kan bøgerne også købes. (sybøgerne kan også varmt anbefales)



 
Jeg har valg at strikke blusen i hindbærfarvet bomuld.

Solskin på en mandag

Hvor er det bare skønt med solskin på en mandag.



Det er lige vejr til at gå i haven og nyde, at man endnu kan have bare tæer. Det har min datter udnyttet til fulde i dag.





Og ikke mindst at nyde sommerblomsterne, som synger på sidste vers.




Amagerhylde

På min 4-årige datters værelse hænger der en amagerhylde, den har hun pyntet på fineste vis, hun har nemlig selv bestemt hvad der skal stå på den.



Et gennemgående tema må siges at være Barbapapa.
Mange af Barbapaperne har jeg fundet i en genbrugs til en krone stykket, de er slidte men originale, fra den gang Barbapapa havde et politisk budskab (selvom de jo stadig har det).



Her er et close up af nogen af de gamle drenge, der har lige sneget sig en enkelt ny med også.

søndag den 21. august 2011

Æbler fortsat

Æblerne fra i går er nu blevet til most, som er blevet nydt med stor begejstring af alle på matriklen.



Mosten blev nydt på terassen midt i solen, bedre kan det ikke blive.



Heldigvis er der mange æbler tilbage på træet, som står midt i haven, så der bliver til rigtig meget mere most.



- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 20. august 2011

Æbler, Æbler, Æbler



Græsplænen var fuld af nedfaldsæbler efter de sidste par dages blæsevejr. Børnene har samlet dem i skåle og smidt de dårlige æbler på komposten. Jeg regner med at æblerne skal blive til den skønneste æblemost, og måske er der også æbler nok til en æblekage.

fredag den 19. august 2011

Ny beboer

I min stue er der netop flyttet en lille ny fyr ind. Han er ikke så stor (læg mærke til de ekstra korte ben), han er af Lego, har en lille grøn hat og i hånden har han en fiskestang. Jeg synes han er både fin og sjov, så derfor skal han stå på min hylde, også selvom han ikke er købt brugt, som næsten alt andet på hylden.


Den nye beboer


Hans nye hjem i min stue.
Jeg er sikker på han synes, at han er i hyggeligt selskab

På hylden har han bl.a. selskab af hende her


Og ham her

onsdag den 17. august 2011

Av! Det er brombærtid

I nattens mulm og mørke var jeg ude i haven med lommelygte, for at plukke brombær til børnenes madpakker. Det resulterede i en meget blå tå, idet jeg stødte den ind i en havestol, som NOGEN havde sat midt på græsplænen lige ved brombærbedet. Jeg håber virkelig, at børnene bliver glade for den lille overraskelse i madpakken. Og så prøver jeg at huske ikke at plukke brombær i mørke en anden gang.

tirsdag den 16. august 2011

2x Kronjyden - selv om man kun har brug for 1

Kronjyden med hjerter

Kronjyden med blade

Jeg er "kommet til" at købe 2xKronjyden sukkerskål og flødekande. Jeg synes at de begge er mægtig fine, og kan ikke bestemme mig for hvilken et sæt der er finest. Det med blade har jeg et særligt forhold til, da min mormor havde hele stellet. Det med hjerterne har jeg ikke set før, så det synes jeg er lidt særligt. Begge sæt er fundet i den lokale genbrug.

Ny hønsestrik på vej

Jeg er ved at strikke en swaeter til min datter, det er første gang jeg begiver mig ud i at strikke en hel sweater. Jeg følger ikke nogen bestemt opskrift, så jeg håber virkelig at udfaldet bliver godt.

søndag den 14. august 2011

Hønsestrikbøger når de er bedst!

Jeg er lige gået i gang med at hønsestrikke en sweater til min datter på 4 år. Selvfølgelig kræver det, at jeg finder de fine bøger om Hønsestrik frem, skrevet af Kirsten Hofstätter. Jeg elsker at kigge i dem, og få ideer og inspiration til nye projekter.
Mit sidste bogkøb er 'Kyllingestrik', jeg synes det er sådan en fin titel. Overskriften på bogen er i øvrigt skrevet, så det ligner fingre.

Ny sofa

Endelig fandt jeg en ny sofa. Jeg har længe været på jagt, så vores brune Ikea-sofa kunne blive skiftet ud. Jeg synes det er svært at finde sofaer i genbrug, for de er ofte meget nussede og slidte, men i denne her uge var jeg heldig. Jeg fandt denne orange-røde skønhed. Damen i butikken sagde at det hed en Ottoman. Det er en blanding mellem en briks og en sovesofa. Og så har den teak-ben, jeg er solgt til stanglakrids.

fredag den 12. august 2011

Rød hønsestrik til baby

Jeg har hønsestrikket en babyvest i 100% uld med kløvere og ænder. Kløverne er fra en opskrift fra en af Kirsten Hofstätters dejlige bøger om Hønsestrik. Ænderne er jeg også fundet i en bog, men har justeret dem lidt. Resten af vesten er free style.

Dukkevogn

Jeg fandt den her dukkevogn i genbrugsbutikken for et par dage siden. JEG måtte bare eje den, min datters kommentar var "hvem er den til? For jeg leger ikke med dukker". Jeg håber dog alligevel at den kommer ud og trille et par ture, måske med en bamse som passager.

torsdag den 11. august 2011

Kronjyden


Fandt en samlig tallerkner fra Kronjyden i den lokale genbrug i dag. Jeg er helt vild med motivet og den lækre brune glasur. Måske er blomsterne en primula?

Hønsestrikkede bukser

For føste gang har jeg strikket bukser. Synes selv at bukserne er blevet meget funky. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg strikker bukser. Bukserne er i str. 68-62 og i 100% uld, så de er godt varme, tror nu nok at man skal give baby et par strømpebukser indenunder.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...